Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis

Cilinderslot opmeten

Wanneer je oude cilindersloten moeten worden vervangen, is het natuurlijk nodig om nieuwe sloten ervoor in de plaats te kopen. Deze nieuwe sloten moeten wel de juiste maten hebben om ze goed te laten passen. Het opmeten van het slot is niet zo erg moeilijk. Het is alleen belangrijk dat je goed weet welke delen er opgemeten moeten worden. Om het meten goed te laten verlopen, is het aan te raden dat je de oude cilinder eerst uit het slot verwijdert.

De cilinder uit het slot halen

Je begint met het verwijderen van de cilinder uit het slot. Dit doe je door de schroef los te draaien die aan de deur zit. Steek de sleutel in het slot en draai deze steeds iets verder rond. Trek het slot vervolgens naar achteren, zodat de cilinder loskomt en eruit kan worden getrokken.

Meten

Vervolgens ga je het slot opmeten. Leg het slot op tafel en meet altijd in millimeters om een zo nauwkeurig mogelijke meting te krijgen. Begin op het midden van het schroefgaatje en meet vervolgens naar links. Daarna doe je hetzelfde, maar dan naar rechts. Deze twee afmetingen kun je vervolgens gebruiken om de afmetingen van het nieuwe slot te bepalen.

Waar moet je op letten tijdens het meten?

Het juist opmeten van het oude cilinderslot is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om rekening te houden met enkele andere punten voordat je de aankoop van een nieuw slot definitief maakt. Zo mag een cilinder bijvoorbeeld maar maximaal drie millimeter aan de buitenkant van de deur uitsteken. Houd daarna ook rekening met verschillende afmetingen per deur. Stel dat je meerdere cilinders wilt kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van de verschillende deuren waarin je ze wilt plaatsen. Meet de cilinders daarom ook stuk voor stuk op.

Cilinderslot opmeten zonder het slot uit de deur te halen

Is het niet mogelijk om het cilinderslot uit de deur te halen, maar wil je het cilinderslot wel opmeten? Dan kun je de meting ook op een andere manier doen. Pak hiervoor een boek. Zet dit tegen het deurbeslag waarin de cilinder zit. Vervolgens meet je vanaf het schroefgat naar links tot aan het boek. Ditzelfde doe je vervolgens naar rechts. Je hebt dan dezelfde afmetingen als wanneer je het slot wel uit de deur zou kunnen halen.

Direct bestellen

Videohandleiding  cilinderslot opmeten

Hier hebben we een videohandleiding hoe de cilinder het eenvoudigst opgemeten kan worden.