Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis

Smeren en reinigen cilinderslot

Hoe vaak moet je je M&C Cilindersloten reinigen?

Het is verstandig deze 2x per jaar in te smeren met cilinderolie of slotenspray.Het is goed om je cilinders te onderhouden waardoor ze goed en soepel blijven werken. Bij een nieuwe bestelling M&C Cilinders krijg je direct een olieflacon of servicepen meegeleverd. Deze olie is geschikt voor het smeren van de cilindersloten en genoeg voor een aantal jaar. Smeer de cilinder na het installeren direct in met de meegeleverde olie.

Hier hebben we een video uitleg over het smeren van de cilinders

 

Wat moet je niet gebruiken

Gebruik geen WD40 of grafietpoeder om je cilinders te smeren. Dit zal alleen voor korte duur werken. Daarna zal er vuil in het cilinderslot blijven kleven en het cilinderslot zal gaan slijten en niet meer goed functioneren. Wij zien vaak genoeg “defecte” cilinders waarbij de pinnen en pallen onder het vuil zitten.

Gebruik daarom geen grafietpoeder, WD40 of andere olie dat niet geschikt is voor cilinders. Heb je dat toch gedaan? Dan kan je de cilinders uit het slot halen en deze reinigen met remmenreiniger. Zorg dat de cilinder goed schoongemaakt worden. Haal ze uit elkaar zodat je overal goed bij kan.

Cilinderslot smeren

Als de cilinders weer in elkaar zitten kan je ze weer insmeren met de servicepen. Heb je deze niet? Dan kan je die bij ons bestellen. Hieronder hebben we een videohandleiding waarin we uitleggen hoe de cilindersloten gesmeerd moeten worden.