Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis

Inbraakpreventie tips

Het is een stevige domper op de vakantievreugde, als er bij thuiskomst blijkt te zijn ingebroken. De leuke vakantie is zo vergeten. Had dat voorkomen kunnen worden? Wellicht wel als je meer aan inbraakpreventie zou doen. We geven hier een aantal tips.

Discipline

Je kunt allerlei preventieve maatregelen treffen, maar dan dien je ze wel toe te passen. Sluit je woning goed af, ook als je maar even weggaat. Als een inbreker weet dat je waardevolle spullen in huis hebt, dan kan het zijn dat die zo’n moment afwacht om toe te slaan.

Waardevolle spullen uit het zicht

Aansluitend bij het vorige punt is het zinvol om ervoor te zorgen dat dieven je waardevolle spullen niet eenvoudig door de ramen heen kunnen zien. Als je ‘s avonds verlichting aanhebt, sluit dan de gordijnen. Dat is ook beter voor de energierekening.

Verpakkingen

Laat verpakkingen van dure spullen niet onnodig buiten staan. Die trekken de aandacht van inbrekers.

Timer

Als je ‘s nachts niet thuis bent, dan zou je een timer kunnen gebruiken, die regelmatig een lamp in een slaapkamer even aandoet. Zorg er ook voor dat buitenverlichting overdag niet blijft branden. Dat valt op. Er zijn schakelaars die op zonlicht reageren.

Bewegingssensors

Een bewegingssensor kan een beveiligingscamera activeren en/of buitenverlichting aanschakelen. Alleen al de aanwezigheid van zo’n camera kan preventief werken.

Hang-en-sluitwerk

We noemden al dat je de gewoonte moet hebben om ramen en deuren goed af te sluiten als je je woning verlaat. Een voorwaarde is dan wel dat die over goed hang-en-sluitwerk beschikt. Een slotenmaker die het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen) bezit, zou een controle van je woning kunnen uitvoeren en je adviezen kunnen geven.

Cilindersloten

Een belangrijk onderdeel van goed sluitwerk is het gebruik van cilindersloten voor de buitendeuren. Vergeet daarbij de balkondeur niet. Zorg dan wel voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging. Hoewel cilindersloten hele goede sloten zijn, was vroeger nog een zwak punt van een cilinderslot, dat je met de juiste gereedschappen de kern er te eenvoudig uit kunt trekken.

SKG

Stichting Kwaliteit Gevelbouw geeft het SKG-keurmerk uit, dat de mate van inbraakbeveiliging aangeeft. De beste beveiliging bieden momenteel sloten met het SKG*** keurmerk. Het kost een inbreker 5 minuten om zo’n slot open te breken.

M&C Cilinders