Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis

Het gebruik van goede sloten

Wanneer je een deurslot wil aanschaffen, is het belangrijk dat je een goed slot koopt. Er zijn veel verschillende deursloten. Welk type cilinderslot je moet hebben, hangt af van de situatie en van de soort deur. Ook is het deurslot afhankelijk van de draairichting en van het materiaal. De meeste sloten, die we tegenwoordig gebruiken, zijn cilindersloten. Dat wil zeggen dat de sloten worden aangedreven door een sleutelbediende cilinder. Het onderscheid dat je hierbij kunt maken zijn insteeksloten en oplegsloten. De insteeksloten zitten in de deur verzonken en de oplegsloten kun je zien aan de binnenzijde van de deur. Het maakt een groot verschil of je een nieuw slot wil hebben voor de voordeur, achterdeur of binnendeur. Zowel voor een voordeur slot als achterdeur slot moet je er een nemen met een kerntrekbeveiliging. Neem altijd een voordeur slot en achterdeur slot van een goede kwaliteit. Wat voor slot je ook wil kopen, neem altijd goede deursloten die lang meegaan.

Het beveiligen van je woning

We gebruiken deursloten om de woning, waarin we wonen, te beveiligen tegen onder andere inbrekers. Bij een voordeur slot kun je gebruik maken van een nachtslot, cilinderslot of insteekslot. Wil je een goed slot hebben voor de achterdeur, dan is een knopcilinder of grendel een goede combinatie. Voor wc sloten kunnen gewone sloten worden gebruikt, zonder cilinder of grendel. Heb je een slot met een cilinder, dan wil je toch zoveel mogelijk veiligheid hebben. Dan is het belangrijk dat je de cilinder beveiligd met een trekker beveiligingsplaat. Met alleen een goede cilinder te gebruiken voor de beveiliging is onvoldoende. Je moet namelijk ook zorgen voor een goed deurbeslag. De cilinder moet door inbrekers niet stuk te maken zijn. Gebruik een slot met een kerntrekbeveiliging en 3 sterren SKG keurmerk. Dan weet je zeker dat je een goed beveiligd slot hebt. Het gebruik van veiligheidssloten is dus geen overbodige luxe, maar dient om je veiligheid te garanderen. Wil je een veilig slot, ga dan naar; https://mc-cilinder.nl/cilindersloten

Aarzel niet om een slot met een kerntrekbeveiliging te gebruiken

Om een veilig goede kerntrekbeveiliging aan te schaffen, kun je op een prijs rekenen van € 100. Kijk niet op een paar tientjes. Het is tenslotte voor je veiligheid. Je zou toch raar staan te kijken, als je ’s avonds thuiskomt en ziet dat er is ingebroken door het feit dat je een goedkoop slot hebt gebruikt. Ondanks dat je denkt dat het aanschaffen van veiligheidsbeslag en kerntrekbeveiliging voor een buitendeur eenvoudig is, is het verstandig om het plaatsen over te laten aan de slotenspecialist. Er zijn meerdere zaken waarmee je rekening dient te houden, voordat je het juiste beslag of inbraak werende cilinderslot kunt monteren. Het moet zodanig geplaatst worden dat een inbreker het slot niet stuk kan maken en daardoor naar binnen kan.

M&C Cilinders