Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis

Cilinderslot verwijderen

Het verwijderen van een cilinderslot uit een bestaand slot kan nodig zijn wanneer het slot aan vervanging toe is. Het is dan vaak alleen nodig om de cilinder te vervangen (het gedeelte waar de sleutel in moet). De behuizing hoeft niet te worden vervangen. Een cilinder uit de deur verwijderen, vergt even wat geduld, maar moeilijk is het niet wanneer je een stappenplan volgt. Je hebt alleen een schroevendraaier nodig.

De cilinder verwijderen

Je kunt de cilinder makkelijk uit de deur verwijderen door de schroef aan de kopse kant van de deur eruit te halen. Vervolgens stop je de sleutel in het sleutelgat. Beweeg de sleutel heen en weer. De cilinder komt er vervolgens vanzelf uit. Daarna kun je de nieuwe cilinder erin plaatsen en vervolgens weer vastschroeven door de schroef aan de kopse kant van de deur er weer in te schroeven.

Cilindersloten vervangen zonder sleutel

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je geen sleutel meer hebt. Ook dan is het gewoon mogelijk om het slot te vervangen. Je dient dan alleen wat extra handelingen te verrichten. Je hebt ook nu weer een schroevendraaier nodig. Daarnaast heb je ook een waterpomptang nodig. Je dient eerst het beslag van het slot te verwijderen door alle schroeven los te draaien. Hierdoor wordt de cilinder zichtbaar. Doordat je nu geen sleutel hebt, kan de cilinder niet zomaar uit de deur worden gehaald. Hiervoor dien je het cilinderslot eruit te boren. Er is ook een andere manier om dit te voor elkaar te krijgen. Met de waterpomptang kun je de cilinder heen en weer bewegen. Dit doe je net zo lang totdat het slot breekt. Zodra het slot gebroken is, kun je het aan de ene kant van de deur verwijderen. Door met een schroevendraaier de meenemer in het slot te verzetten, kan de deur worden geopend.

Cilinders vervangen

Zorg er altijd voor dat je kiest voor een veilig cilinderslot. Wees er altijd zeker van dat het slot een SKG-keurmerk heeft. Dit is een speciaal keurmerk waaraan je kunt zien dat het slot voldoet aan alle eisen die zijn gesteld op het gebied van veiligheid. Het vervangen van sloten kun je makkelijk zelf doen als je de juiste gereedschappen ervoor hebt en je de juiste stappen volgt. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd de hulp inschakelen van vakkundige slotenmakers.

Houd altijd goed in de gaten of je huidige cilindersloten nog optimaal werken. Vervang ze op tijd wanneer het nodig is.

M&C Cilinders

Hier hebben we ook een videohandleiding waarin we direct uitleggen hoe je het cilinderslot eenvoudig kan verwijderen