Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis
Probleem deurcilinder
Dé manier om zelf uw thuis veiliger te maken.
Al vanaf € 52.50 incl. BTW verkrijgbaar
BESTEL NU
item1
Snelle levertijd
Voor 23:59 uur besteld is de volgende dag in huis*
item2
Geen verzendkosten
Altijd gratis verzending in Nederland en België
item3
30 dagen bedenktijd
Eenvoudig en gratis retour binnen 30 dagen
item4
Gratis support
Gratis support tijdens en na uw aankoop

Deurcilinders en cilindersloten: Wat te doen als ze niet goed meer werken

Deurcilinders en cilindersloten vormen de eerste verdedigingslinie van je huis tegen ongeautoriseerde toegang. Het is van cruciaal belang dat ze goed werken om de veiligheid van je huis en eigendommen te waarborgen. Maar wat moet je doen als je merkt dat je deurcilinder niet meer goed functioneert? In dit artikel,  bespreken we enkele veelvoorkomende problemen, waardevolle tips en stappen om te volgen als je merkt dat je deurcilinder niet meer goed werkt, of het nu voor je voordeur, buitendeur of tuindeur is.

Symptomen van een slecht functionerende deurcilinder:

Voordat je actie onderneemt, is het belangrijk om te weten welke tekenen erop wijzen dat je deurcilinder problemen vertoont. Enkele veelvoorkomende symptomen zijn onder meer:

 • Moeilijk draaien van de sleutel in het slot.
 • Een stroeve of schokkerige sleutelomwenteling.
 • Het kost meer kracht dan normaal om de deur te openen of te sluiten.
 • Sleutel die vastzit in het slot.

Smeermiddelen en onderhoud:

Een van de meest voorkomende oorzaken van problemen met deurcilinders is gebrek aan smering. Het is essentieel om je cilinder regelmatig te smeren met een geschikt smeermiddel. Hier zijn enkele stappen om dit te doen:

 • Probeer eerst je deurcilinder te smeren. Gebruik geen WD40 of andere smeermiddel dat plakt
 • Breng een smeermiddel aan in het sleutelgat en op de sleutel zelf.
 • Verwijder de sleutel uit het slot.
 • Steek de sleutel in het slot en draai deze meerdere keren om de smering gelijkmatig te verdelen.
 • Lukt dat niet en heb je deurcilinders van M&C dan kan je deze uit elkaar halen en van de binnenzijde reinigen zie hier de video.

Vervanging van de deurcilinder:

Als smering niet helpt of als de cilinder beschadigd is, moet je mogelijk overwegen om de deurcilinder te vervangen. Hier zijn enkele stappen om dit te doen:

 • Meet de cilinder zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat je de juiste maat kiest bij het bestellen van een vervanging. Zie hier een video hoe je de cilinder op kan meten terwijl deze in de deur zit.
 • Verwijder de oude cilinder volgens de instructies van de fabrikant of bekijk onze video handleiding om te zien hoe eenvoudig het is.
 • Plaats de nieuwe cilinder en test het slot om te zorgen dat het goed werkt. Draai daarbij de bout niet te hard aan.

 

cilindersloten bestellen

M&C Deurcilinders voldoen aan de strengste eisen
M&C cilinderslot is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek.
lockpick beveiliging
Beveiligd tegen openpikken
Breek beveiliging
Breek - beveiliging
Anti-klop
Klop - beveiliging
trekbeveiliging
Kerntrek- beveiliging
boorbeveiliging
Beveiligd tegen boren
sluitplan
Geschikt voor alle sluitplannen
5 jaar garantie
BESTEL NU
Open-cilinderslot

Neem contact op met een professional als je het probleem niet op kan lossen:

In sommige gevallen kan het probleem te complex zijn om zelf op te lossen. Als je twijfelt of het probleem niet kunt identificeren, is het raadzaam om een professionele slotenmaker in te schakelen. Ze kunnen snel en deskundig de situatie beoordelen en de nodige reparaties uitvoeren. Wij hebben goede ervaringen met Slotenspecialist Dekkers

Een goed werkende deurcilinder is van vitaal belang voor de beveiliging van je huis. Door regelmatig onderhoud en snelle reactie op problemen kun je ervoor zorgen dat je cilindersloten altijd in topconditie verkeren. Vergeet niet om de instructies van de fabrikant te volgen en indien nodig professionele hulp in te schakelen voor optimale beveiliging. Bij MC-Cilinder.nl bieden we een breed scala aan deurcilinders en sloten om je huis veilig te houden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en advies.

cilindersloten bestellen

article-icon1
Cilinder opmeten

M&C Cilinders

M&C cilinders heeft alles wat u nodig heeft voor een goed en beveiligd cilinderslot. Het SKG 3* keurmerk betekent al dat uw cilinder beveiligd is tegen het boren, kloppen, kerntrekken, slagmethode en impressietechniek. Maar wat M&C zo speciaal maakt is dat ze standaard voorzien zijn voor gehard stalen brug en daardoor nagenoeg onbreekbaar. M&C is kwa prijs ook zeer goed vertegenwoordigd. Een vergelijkbaar ander merk zit veelal op bijna het dubbele van de prijs. Daardoor is M&C een zeer gewild product als u uw cilindersloten wilt vervangen met SKG 3 sterren cilinders. Zo weet u zeker dat uw sloten goed beveiligd zijn.

Heeft u vragen over de M&C cilinders kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij begrijpen goed dat u hulp kunt gebruiken om zeker te weten dat u de juiste maten besteld.
Toch de verkeerde maat besteld? Geen probleem dit kunnen wij zonder problemen voor u oplossen. Daarnaast hanteren wij ook de laagste prijsgarantie. Mocht u toch een betere aanbieding hebben ontvangen. Kunt u ons de offerte toesturen en u minimaal een vergelijkbaar aanbod doen*.

Main Image

MR-Beveiliging
Kiyoh score

We proberen er alles aan te doen om de klant tevreden te stellen. Zie hier onze onafhankelijke klantbeoordelingen. Wilt u ook een beoordeling achterlaten?

Bekijk al onze beoordelingen
Probleem deurcilinder
Dé manier om zelf uw thuis veiliger te maken, deze sloten zijn beveiligd tegen vele soorten inbraak!
Al vanaf € 52.50 incl. BTW verkrijgbaar
BESTEL NU