Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis

Verschillende soorten en maten deurbeslag

Je ziet het steeds vaker en je komt er ook mee in aanraking. Het vervangen van je deurbeslag naar kerntrekbeslag. Deurbeslag met kerntrekbeveiliging herken je aan de beveiliging (het rond mee draaiende ijzer) wat de deurcilinder verbergt. Doordat de deurcilinder achter het beslag verborgen zit is het niet meer mogelijk om de deurcilinder te breken of te trekken. Dit noemen ze veelal kerntrekken.

Kerntrekken wordt steeds vaker toegepast door inbrekers. Het is een hele eenvoudige methode waarbij ze een stalen schroef in de cilinder van je deur draait en daarna met een soort poelietrekker je deurcilinder zo eruit trekt of je cilinder breekt. Daarna kan je direct met elke schroevendraaier of bouwsleutel naar binnen lopen. Ervaren inbrekers doen dit binnen 20 a 30 seconden. Daarna wordt de deur dicht gedaan en je ziet bijna geen braakschade.

Deze methode noemen ze de Bulgaarse inbrekersmethode. Maar tegenwoordig is dit de meest voorkomende methode die gebruikt wordt bij het inbreken.

Kerntrekbeveiliging verplicht

Sinds afgelopen jaar is het verplicht om bij elke nieuw te bouwen woning de deuren te voorzien van kerntrekbeveiliging. Dit is opgenomen in het bouwbesluit.
Er zijn 2 manieren om je deur te voorzien van kerntrekbeveiliging. Dit kan met kerntrekbeslag, maar ook door je cilindersloten te vervangen met SKG 3* gekeurde cilinders. Cilindersloten gaat vaak zeker voor klanten die wat minder technisch zijn veelal een stuk eenvoudiger.

Waar op letten bij de aanschaf

Om goed deurbeslag aan te schaffen kun je op een aantal dingen letten. In eerste instantie het SKG keurmerk. Door het SKG keurmerk logo kunt u zien of het een goed en gekeurd deurbeslag is. Een goed kerntrekbeslag heeft het SKG 3 sterren keurmerk op zijn beslag staat. Dit herken je aan de afbeelding zoals hieronder staat.

Elk veiligheidsbeslag en kerntrekbeslag is geschikt voor het PVKW (politie keurmerk veilig wonen).

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de PC maat. Dit is de afstand tussen de deurkruk en de deurcilinder. De meest voorkomende maten zijn 55 mm, 72 mm en 92 mm. In vakterm is dat de PC maat.
Bij elk product die wij in de webshop hebben kunt u (indien het mogelijk is) kiezen voor de verschillende beschikbare maten zoals PC55, PC72 en PC92. Af en toe komen ook de maten PC85 en PC110 voorbij. Deze maten worden meer in België gebruikt.
Daarnaast is het goed om te kijken wat voor deurbeslag er nu op de deur zit. Is dit een rond of recht deurbeslag en wat is de lengte en breedte van het deurbeslag. Kies je namelijk bij het nieuwe beslag voor rond en er zat recht deurbeslag op dan is het heel goed mogelijk dat er een kleurverschil zichtbaar is waar het recht beslag nog overheen zat.

Als laatst kan de maat opgemeten worden van de cilinder die naar de buitenzijde van de deur uitsteekt. Zit er een lange cilinder in de deur en meet je de deurcilinder op vanaf de deur en steekt deze bijvoorbeeld 15 mm uit dan moet het nieuwe deurbeslag met kerntrekbeveiliging wel geschikt zijn en ingesteld kunnen worden tot en met 15mm.
Bij bijvoorbeeld merken als M&C deurbeslag kan je bij veel series het kerntrek gedeelte van het deurbeslag niet instellen en bij M&C kerntrekbeslag is het bij al het beslag vrij uitgebreid in te stellen veelal van 10 tot en met 18 mm.

Alle opties en mogelijk kunt u terug zien bij de producten zelf. Mocht u vragen hebben of er niet helemaal uitkomen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kerntrekbeslag laten installeren.

Wij zijn druk bezig met een aantal goede en betrouwbare partners om zowel deurcilinders als deurbeslag te laten plaatsen. Woont u in de buurt en wilt u het deurbeslag laten plaatsen neem u gerust contact met ons op.