Prijsweergave
Incl. BTWExcl. BTW
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
logo
kiyoh
Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis
M&C Cilinders
Dé manier om zelf uw thuis veiliger te maken.
Al vanaf € 49.95 incl. BTW verkrijgbaar
BESTEL NU
item1
Snelle levertijd
Voor 23:59 uur besteld is de volgende dag in huis*
item2
Geen verzendkosten
Altijd gratis verzending in Nederland en België
item3
30 dagen bedenktijd
Eenvoudig en gratis retour binnen 30 dagen
item4
Gratis support
Gratis support tijdens en na uw aankoop

Tips en tricks nodig voor een cilinder te smeren?

Een cilinder heeft diverse voordelen, indien het goed wordt onderhouden. Belangrijk hierbij is dat cilindersloten goed worden gesmeerd. Het slot is namelijk erg veilig en het is zonde om het dan niet juist te onderhouden!

Het cilinderslot

Een cilinderslot smeren hoeft niet lastig te zijn. Maar waar is het precies voor nodig? De binnenkant van de cilinder bestaat namelijk uit allerlei kleine onderdelen. Deze onderdelen bewegen wanneer je een sleutel in het slot steekt of wanneer je het omdraait. Soms kan je sleutel vallen of komt er na enige tijd stof op en dan stapelen vuiltjes zich op. Dit is waar het gevaar om de hoek komt kijken, want die vuiltjes die gaan mee in het cilinderslot. Op den duur zul je dan ook merken dat het slot steeds moeizamer gaat werken. Je krijgt de sleutel er bijvoorbeeld niet meer makkelijk in of de sleutel blijft hangen. Een cilinderslot smeren is de oplossing!

Cilinders smeren

Door je cilindersloten af en toe te smeren ontstaat en een beschermlaagje. Dit vormt zich over het metaal en de kleine onderdelen. Hierdoor komt slijtage en roest veel minder snel aan de orde. Niet alleen blijft het slot er netjes en bijna nieuw uitzien, je kunt er ook prettig van gebruik blijven maken!

Tips en tricks voor het smeren

Je kunt het beste minimaal twee keer per jaar smeren. Hierdoor gaan je sloten langer mee. Bij het smeren is het hoofdzakelijk dat je de juiste soort spray gebruikt Zo kun je sprayen met speciale slotspray of teflon, want veel mensen gebruiken WD-40 en dit moet je juist voorkomen! Dit werkt namelijk niet goed. Nadat je de juiste spray hebt aangeschaft steek je de sleutel in het slot en veeg je het af. Dit blijf je net zo lang herhalen totdat de sleutel geen zwart meer afgeeft. Dan is het slot schoon en weer klaar voor goed gebruik!

M&C Cilinders

M&C Deurcilinders voldoen aan de strengste eisen
M&C cilinderslot is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek.
lockpick beveiliging
Beveiligd tegen openpikken
Breek beveiliging
Breek - beveiliging
Anti-klop
Klop - beveiliging
trekbeveiliging
Kerntrek- beveiliging
boorbeveiliging
Beveiligd tegen boren
sluitplan
Geschikt voor alle sluitplannen
5 jaar garantie
BESTEL NU
servicepen smeren cilinderslot

Waarmee je cilinders smeren

Het is goed om je cilindersloten 2x per jaar te smeren. Hierdoor zullen de cilinders minder hard slijten en blijven ze soepel lopen.

Je kan de cilindersloten smeren met onze servicepen en ook geven we bij de aanschaf van een nieuwe set cilindersloten direct een olieflacon waarmee je al een aantal jaar vooruit kan.

Door de juiste cilinderspray of slotenspray te gebruiken blijven je cilinders goed.

Heb je geen servicepen of slotspray?

Bij ons kan je deze eenvoudig online bestellen. Heb je nog vragen kan je altijd contact met ons opnemen.

Smeren en reinigen

Wat moet je niet gebruiken om je cilinders te smeren

Het is belangrijk om je cilinders goed te smeren. Maar het wordt nog wel eens nagelaten om dat te doen. Op een gegeven moment lopen ze wat minder lekker en wordt er dde WD40 gepakt en spuit je met de WD40 in het slot. Dat is niet goed voor je cilinderslot. Als je er met WD40 in hebt gespoten dan zullen de cilinders eerst weer soepel lopen. Maar naderhand juist minder goed. Dit komt omdat WD40 of grafiet vuil vasthoudt en daardoor zullen de pinnen en pallen in de cilinders niet goed meer heen en weer kunnen bewegen.

Heb je ze toch met grafiet of WD40 geprobeerd te smeren? Dan moet je eerst zorgen dat de cilinders met bijvoorbeeld remmenreinger goed schoongemaakt worden. Daarna opnieuw insmeren met de servicepen of slotenspray en de cilindersloten zullen weer goed en soepel werken.

WD40 is geen slotspray
article-icon1
Cilinder opmeten

M&C Cilinders

M&C cilinders heeft alles wat u nodig heeft voor een goed en beveiligd cilinderslot. Het SKG 3* keurmerk betekent al dat uw cilinder beveiligd is tegen het boren, kloppen, kerntrekken, slagmethode en impressietechniek. Maar wat M&C zo speciaal maakt is dat ze standaard voorzien zijn voor gehard stalen brug en daardoor nagenoeg onbreekbaar. M&C is kwa prijs ook zeer goed vertegenwoordigd. Een vergelijkbaar ander merk zit veelal op bijna het dubbele van de prijs. Daardoor is M&C een zeer gewild product als u uw cilindersloten wilt vervangen met SKG 3 sterren cilinders. Zo weet u zeker dat uw sloten goed beveiligd zijn.

Heeft u vragen over de M&C cilinders kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij begrijpen goed dat u hulp kunt gebruiken om zeker te weten dat u de juiste maten besteld.
Toch de verkeerde maat besteld? Geen probleem dit kunnen wij zonder problemen voor u oplossen. Daarnaast hanteren wij ook de laagste prijsgarantie. Mocht u toch een betere aanbieding hebben ontvangen. Kunt u ons de offerte toesturen en u minimaal een vergelijkbaar aanbod doen*.

Main Image

MR-Beveiliging
Kiyoh score

We proberen er alles aan te doen om de klant tevreden te stellen. Zie hier onze onafhankelijke klantbeoordelingen. Wilt u ook een beoordeling achterlaten?

Bekijk al onze beoordelingen
M&C Deurcilinders
Dé manier om zelf uw thuis veiliger te maken, deze sloten zijn beveiligd tegen vele soorten inbraak!
Al vanaf € 49.95 incl. BTW verkrijgbaar
BESTEL NU