Hulp nodig?
071-2040102
Winkelwagen
0 artikelen - 0.00
Fantastische service, snelle levering en goede kwaliteit tegen een scherpe prijs. Echt een aanrader!

Verschil tussen de M&C deurcilinders?

Het verschil tussen de M&C deurcilinders is dat de M&C Color cilinders kleuren kapjes heeft. Bij elke sleutel kan je, je kleur zelf kiezen. Bij de M&C Matrix kan er gekozen worden voor gekleurde sleutels of metalen sleutels. Bij de M&C Condor heb je alleen metalen sleutels.

Hieronder hebben we alle verschillen op een rijtje gezet:

M&C Color plus:

De naam zegt het al. het zijn gekleurde sleutels en is een keersleutel. Dit betekent dat de sleutel horizontaal en op 2 manieren in het slot (cilinder) gestoken kan worden.
de meenemer is van RVS en is niet geschikt voor sluitplannen.

De Color plus is alleen verkrijgbaar in de kleur nikkel.

De sleutel van de M&C Color plus is vrij groot en dik (lengte is 8,2cm, breedte is 2,9 cm, en dikte van de sleutel is 7 mm)

De M&C Color+ is standaard voorzien van een zogenaamde nood of gevarenfunctie. Hierdoor is de veiligheidscilinder tweezijdig te bedienen – ook wanneer er een sleutel in de andere zijde van de cilinder zit.

De M&C COLOR + is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken en de slagmethode. Deze veiligheidscilinder heeft bovenop de drie sterren SKG vereisten ook nog een hardstalen brug waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag.

Hier vindt je nog meer informatie over de M&C Color+

M&C Color+

 

M&C Matrix:

Je kan bij de M&C Matrix kiezen voor gekleurde sleutels of metalen sleutels.

Bij een nieuwe bestelling krijg je gekleurde of metalen sleutels (bij geen keuze leveren we metalen sleutels). Bij een nabestelling of bij de bestelling van extra sleutels kan je wel voor de andere serie kiezen.
Bijvoorbeeld: bij een set nieuwe deurcilinders van de Matrix serie heb je gekozen voor gekleurde sleutels. Direct wil je nog extra sleutels toevoegen aan de bestelling (of je wilt later M&C sleutels bij bestellen) dan kan je wel kiezen voor de metalen sleutels. Wil je direct bij de extra sleutels van een nieuwe set cilinders geeft dit dan aan in het opmerkingsveld bij het afrekenen.
De Matrix is een snijsleutel (ook vaak genoemd de kartel of tandjes sleutel) zoals je gewend bent van de meeste  (ouderwetse) sleutels.
De meenemer is van RVS en de cilinder is iets beter beveiligd dan de M&C Color plus

Kenmerken

De M&C MATRIX veiligheidscilinder is:

 • Veilig: meer dan 3.5 miljoen verschillende sluitingen en nagenoeg onbreekbaar
 • Gebruiksvriendelijk: ook bedienbaar wanneer er een sleutel in de andere zijde zit
 • Modulair: leverbaar tot een maximale lengte van 328 mm; past in elke deur
 • Veelzijdig: leverbaar in de kleuren nikkel, messing en zwart
 • Flexibel: met een sluitplan bepaal je wie toegang heeft tot welke ruimte
 • Metalen sleutel variant is 6,4 cm lang, 3cm breed en 2,5mm dik (deze sleutel is geschikt in combinatie met de oa de Nuki.
 • Color sleutel variant is 8,2cm lang, breedte is 2,9 cm, en dikte van de sleutel is 7 mm

De M&C Matrix is standaard voorzien van een zogenaamde nood of gevarenfunctie. Hierdoor is de veiligheidscilinder tweezijdig te bedienen – ook wanneer er een sleutel in de andere zijde van de cilinder zit.

De M&C Matrix is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken en de slagmethode. Deze veiligheidscilinder heeft bovenop de drie sterren SKG vereisten ook nog een hardstalen brug waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag.

De sleutels van de MATRIX zijn gepatenteerd tegen ongeoorloofd kopiëren, onder andere door middel van een undercut beveiliging. Bij elke set wordt een certificaat geleverd waarmee je bij een geautoriseerde dealer (onder andere bij ons) sleutels en/of cilinders kunt laten bijmaken.

Hier vindt je nog meer informatie over de M&C Matrix

M&C Matrix

 

M&C Condor:

is net zoals de Color pro ook een keersleutel. deze is alleen altijd van metaal en heeft een verhoogd profiel. De sleutel is daardoor niet plat maar is wat gebobbeld. De meenemer is van RVS net zoals de Matrix en de cilinder is het beste beveiligd van de 3.

 

De meenemer is van RVS en de cilinder is iets beter beveiligd dan de M&C Color plus

Kenmerken

De M&C Condor veiligheidscilinder is:

 • Veilig: meer dan 7.5 miljoen verschillende sluitingen en nagenoeg onbreekbaar
 • Gebruiksvriendelijk: de platte sleutel past op 2 manieren in het cilindergat
 • Modulair: leverbaar tot een maximale lengte van 328 mm; past in elke deur
 • Veelzijdig: leverbaar in de kleuren nikkel, messing en zwart
 • Flexibel: met een sluitplan bepaal je wie toegang heeft tot welke ruimte
 • Metalen sleutel variant is 6,5 cm lang, 3,2 cm breed en 4 mm dik (deze sleutel is geschikt in combinatie met de oa de Nuki).

De M&C Condor is standaard voorzien van een zogenaamde nood of gevarenfunctie. Hierdoor is de veiligheidscilinder tweezijdig te bedienen – ook wanneer er een sleutel in de andere zijde van de cilinder zit.

De M&C Condor is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken en de slagmethode. Deze veiligheidscilinder heeft bovenop de drie sterren SKG vereisten ook nog een hardstalen brug waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag.

De sleutels van de CONDOR zijn gepatenteerd tegen ongeoorloofd kopiëren. Deze zijn ook extra beveiligd door middel van een verhoogd profiel. Bij elke set wordt een certificaat geleverd waarmee je bij een geautoriseerde dealer (onder andere bij ons) sleutels en/of cilinders kunt laten bijmaken.

Hier vindt je nog meer informatie over de M&C Condor

M&C Condor

M&C Move:

De M&C MOVE is de meest geavanceerde cilinder voor jouw veiligheid! Het unieke beweegbare deel in de cilinder en sleutel geven je de extra bescherming die je nodig hebt!

Door de geavanceerde techniek is de MOVE cilinder vrijwel onmogelijk te manipuleren en beveiligt hij tegen boren, openpikken, kerntrekken, de slagmethode en de impressietechniek. Deze nieuwste generatie cilinders hebben naast de hoogwaardige kwaliteit van alle M&C producten ook nog een extra bijzonderheid: het beweegbare deel in de cilinder en de sleutel.

De M&C MOVE veiligheidscilinder heeft bovenop de SKG®*** vereisten, een hardstalen brug waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag. Daarnaast heeft MOVE in de cilinder een u-clip die zorgt voor extreme beveiliging; waardoor het kerntrekken van een cilinder en het wegfrezen van de cilinder vrijwel onmogelijk wordt maakt.

De MOVE sleutels zijn gepatenteerd tegen ongeoorloofd kopiëren en bieden de hoogste kopieerbescherming. De beweegbare delen bieden zelfs bescherming tegen 3D printing. Bij elke set wordt een certificaat geleverd waarmee je bij een geautoriseerde dealer sleutels en/of cilinders kunt laten bijmaken.

De M&C MOVE is standaard voorzien van een zogenaamde nood- of gevarenfunctie. Hierdoor is de veiligheidscilinder tweezijdig te bedienen – ook wanneer er een sleutel in de andere zijde van de cilinder zit.

Kenmerken

De M&C Move veiligheidscilinder is:

 • Gebruiksvriendelijk: de platte sleutel past op 2 manieren in het cilindergat
 • Modulair: leverbaar tot een maximale lengte van 328 mm; past in elke deur
 • Kleur: Alleen leverbaar in de kleur nikkel
 • Metalen sleutel variant is 6,9 cm lang, 3,3 cm breed en 2,5mm dik (deze sleutel is geschikt in combinatie met de oa de Nuki.

De M&C Move is standaard voorzien van een zogenaamde nood of gevarenfunctie. Hierdoor is de veiligheidscilinder tweezijdig te bedienen – ook wanneer er een sleutel in de andere zijde van de cilinder zit.

De M&C Move is beveiligd tegen boren, openpikken, kerntrekken en de slagmethode. Deze veiligheidscilinder heeft bovenop de drie sterren SKG vereisten ook nog een hardstalen brug waardoor het bijna onmogelijk is om de cilinder te breken – zelfs zonder deurbeslag.

De sleutels van de Move zijn gepatenteerd tegen ongeoorloofd kopiëren. Deze zijn ook extra beveiligd door middel van een verhoogd profiel. Bij elke set wordt een certificaat geleverd waarmee je bij een geautoriseerde dealer (onder andere bij ons) sleutels en/of cilinders kunt laten bijmaken.

Hier vindt je nog meer informatie over de M&C Move

M&C Move

 

Alle M&C Cilindersloten die wij aanbieden:

Hebben het SKG 3* keurmerk, hebben een extra gehard stalen brug en bij elke set wordt een certificaat geleverd waarmee je bij een geautoriseerde dealer sleutels en/of cilinders kunt laten bijmaken. de cilinders zijn leverbaar tot een maximale lengte van 205mm en past bij elke deurdikte.

Voor de M&C Matrix en Condor kan je een cilinderset bestellen in verschillende kleuren cilinders. Zo kunt u keuze maken uit bijvoorbeeld zwarte en nikkel kleurige cilinder. Dit kunt u doen op de product pagina https://mc-cilinder.nl/product-page-2/